Isolatieglas

Wat is isolatieglas?

Zoals het woord al aangeeft: isolatieglas is glas dat uw huis of pand isoleert. Deze isolatie komt ten goede aan uw wooncomfort: in de zomer blijft uw woning koel en in de winter behoudt het zijn warmte. Isolatieglas bestaat uit twee ruiten van enkel glas die met elkaar verbonden zijn door een aluminium strip, ook wel de spouw genoemd. De grootte van deze spouw en de gasvulling bepalen de isolatiewaarde.

Standaard isolatieglas

Zoals bij isolatieglas al werd omschreven, bestaat standaard isolatieglas uit twee ruiten van enkel glas, waarbij de spouw is gevuld met lucht. Het lucht in de spouw geeft de isolerende werking, de dikte van de enkelglas ruiten heeft hier nagenoeg geen invloed op. Standaard isolatieglas heeft bij een spouw van 15 millimeter een U-waarde* van 2,7

HR+ Hoogrendement glas

HR+ glas is hoogrendement glas. Dit is – net als standaard isolatieglas – een gasgevulde isolatieruit maar voorzien van een extra transparante coating in de spouw. Deze coating reflecteert de warmte voor een groot gedeelte terug naar binnen. HR+ glas heeft bij een spouw van 15 millimeter een U-waarde* van 1,5

HR++ best isolerende dubbelglas

Hoogrendementglas type HR++ is het best isolerende type dubbelglas. HR++ glas bestaat – net als standaard isolatieglas en HR+ glas – ook uit twee ruiten van enkel glas. Het verschil is, dat er bij HR++ glas een metaalcoating op één van de ruiten van enkel glas is aangebracht. Deze metaalcoating laat zonnewarmte naar binnen, maar niet terug naar buiten. 

Naast de natuurlijke warme uitstraling beschikt hout over een zeer lage U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er wordt doorgelaten en hoe beter het glas in combinatie met het raamprofiel isoleert.

Houten ramen met isolatieglas versterkt u comfortabele wooncomfort

Houten ramen zorgen dus voor een heerlijke comfortabele ruimte, een aangenaam binnenklimaat, minder vocht en minder geluidsoverlast. Hierbij is de soort glas ook van groot belang. Gebruik van isolatieglas  versterkt een comfortabel wooncomfort.  Daarnaast kunt besparen op uw energiekosten door het plaatsen van HR++ isolatieglas. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van circa 5% op een spaarrekening. Het plaatsen van HR++ glas heeft een gunstig effect op het energielabel behorend bij uw huis, daarmee dus op de verkoopwaarde en verkooptijd. 

Subsidie beschikbaar voor isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas

Sinds 15 september 2016 kunt u zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat er ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen worden uitgevoerd en dat het om een nieuwbouw of renovatie moet gaan. Doet u dat, dan kunt u ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning. 

Voor meer informatie klikt u hier

Het subsidiebedrag voor HR++ glas bedraagt € 35,= per m2.

Direct contact

Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
© Kozijnfabriek Den Haag BV
Doorzoek de website