Menu
timmerbedrijfdenhaag

Den Haag Timmerwerken

slide

Den Haag Timmerwerken

Slidetekst

Al onze houten kozijnen worden in onze werkplaats volledig naar uw wens op maat gemaakt. Het maken van originele profielen of het namaken van profielen is voor ons dan ook geen enkel probleem.

Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV
Tekst
Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV
Houtrot Den Haag Timmerwerken
Houtrot

Houtrot bij kozijnen?

Heeft u houtrot in de bestaande kozijnen? Houtrot kan ontstaan door een hoog vochtgehalte in het hout. Hoe voorkomt u houtrot? En hoe kunt u bestaande beschadigingen in uw kozijnen repareren? Als u houten kozijnen heeft, dan kunt u te maken krijgen met houtrot. Dit is een beschadiging die ontstaat door vocht in het hout. Houtrot herkent u aan:

  • Zachte plekken in het hout
  • Krimpen en loslaten van stukjes hout
  • Verkleuring van het hout
  • Schade aan de verflaag (barsten, blaasvorming en onthechting)

Wilt u weten of er sprake is van houtrot, dan kunt u dit controleren met een vochtmeter of door met een stompe priem in het hout te prikken. Als het hout zacht is en afbrokkelt, dan gaat het om houtrot. Heeft u liever dat een deskundig iemand de kozijnen inspecteert op houtrot? Neem dan ook contact op met Den Haag Timmerwerken.

Oorzaak van houtrot bij kozijnen

Hoe ontstaat houtrot bij o.a. de kozijnen en hoe kunt u dit oplossen? Houtrot ontstaat bij een vochtgehalte in het kozijnhout van meer dan 21% in combinatie met een temperatuur van 18 graden. Vocht is dus de oorzaak! Het vocht komt in het hout doordat de onderdelen onvoldoende beschermd worden door slecht onderhouden schilderwerk, open naden en/of verouderde kit en stopverf. Ook speelt de kwaliteit van het hout een rol. Kozijnen van zachthout zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor schimmel dan hardhout. U kunt houtrot voorkomen door het schilderwerk van uw kozijnen goed te onderhouden. Goed schilderwerk beschermt het hout tegen vocht. Controleer daarnaast de kitnaden en de omtrekspeling (ruimte) tussen ramen en kozijnen regelmatig. De omtrekspeling moet ongeveer 4 mm zijn en voorkomt klemmen. En als laatste tip: Zorg voor permanente ventilatie, zoals ventilatierooster, om te voorkomen dat vocht van binnenshuis in het hout trekt.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV

Stel uw vraag

Houtrot

Certificaten

  

Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV

Copyright © 2022 Kozijnfabriek Den Haag BV | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Site index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl