Houtrot

De oorzaken van houtrot in kozijnen 

Zijn in Scheveningen uw kozijnen aangetast door houtrot? Dit is waarschijnlijk ontstaat doordat uw kozijn een vochtgehalte van meer dan 21% heeft en een temperatuur van meer dan 18 graden. Het vocht bereikt het hout, omdat het hout slecht is onderhouden. Niet bijgehouden schilderwerk, open naden of verouderde verf kunnen allemaal houtrot in de hand werken. De kwaliteit van uw hout ook van belang. Een kozijn van zachthout is meestal gevoeliger voor houtrot dan een kozijn van hardhout.  

Houtrot bij kozijnen herkennen 

Twijfelt u of uw kozijnen ten prooi zijn gevallen aan houtrot? De aanwezigheid van houtrot herkent u aan: 

  • Zachte plekken in het hout 
  • Krimpen en loslaten van stukjes hout 
  • Verkleuring van het hout 
  • Schade aan de verflaag 

Een beschadigde verflaag vertoont blaasvorming of barsten. Ook het loslaten van de verflaag is een teken van houtrot. Zijn uw kozijnen aangetast door houtrot? Laat dan uw houtrot kozijn repareren door ons. 

Houtrot te lijf gaan 

Het gevaar van houtrot is dat uw kozijnen blijvend beschadigen en op termijn helemaal vervangen moeten worden. Kozijnen die ten prooi vallen aan houtrot zullen uw huis langzaam verouderen. Het is dus belangrijk om houtrot tijdig aan te pakken. Regelmatig onderhoud voorkomt grote kosten en houdt uw huis in een betere staat. Laat uw kozijnen in Delft bij ons repareren en maak direct een afspraak. Zijn uw kozijnen aangetast door houtrot? Dit repareren wij vakkundig voor u.    

Hoe kan ik houtrot in mijn kozijnen voorkomen? 

Voorkom houtrot in uw kozijnen in Nootdorp door de kozijnen regelmatig te schilderen. Vergeet ook niet is het goed om de naden en openingen tussen de kozijnen regelmatig te controleren om houtrot geen kans te geven. Goede ventilatie is hierbij onmisbaar. Dit geldt zowel voor regelmatige als permanente ventilatie. Laat bijvoorbeeld een ventilatierooster plaatsen, zodat het vocht uw huis niet in kan.  

Kozijnenspecialist in Den Haag 

Voor al uw vragen of  het ontvangen van advies kunt u terecht bij Kozijnenfabriek Den Haag BV. Wij zijn uw specialist in kozijnen en helpen u met het behandelen van uw kozijnen en het tegengaan van houtrot in Zoetermeer. Laat ons het houtrot bij kozijnen op een deskundige manier vaststellen. Kozijnen laten repararen door is zorgt ervoor dat uw kozijnen weer vele jaren meekunnen. Verlaag direct bij de reparatie van het kozijn uw maandlasten en laat ons ook direct isolatieglas plaatsen.

  

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Kozijnfabriek Den Haag BV logo
Kozijnfabriek Den Haag BV

Stel uw vraag

Houtrot

Houtrot kozijnen Den Haag Timmerwerken [PLAATSNAAM]
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
© Kozijnfabriek Den Haag BV
Doorzoek de website